02.10.2022 KaLe - Hämeenlinnan Lentopallokerho Juniorit

KaLe:n naisten kausi käyntiin näytöstyyliin

Naisten 2-sarja alkoi Kalevan Lentopallon osalta sunnuntaina, kun Kaukajärvelle vieraaksi saapui Hämeenlinnan Lentopallokerhon Juniorit-joukkue. KaLe lähti otteluun lähes täydellä 13 pelaajan kokoonpanolla, vastustajalla pelaajia oli matkassa kahdeksan.

Ensimmäisen erän alku oli tasainen ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin. KaLe nousi tilanteesta 9-9 neljän pisteen johtoon Aurora Kuusiston kahdella perättäisellä pisteellä ja Hämeenlinnan kahdella virheellä, mikä vain kiihdytti KaLe:n vauhtia matkalla kohti erävoittoa. Minka Laakso oli hurjassa iskussa takoen ensimmäiseen erään kuusi pistettä, eikä Hämeenlinna pystynyt vastaamaan KaLe:n hurjaan tykitykseen. Näin ollen avauserän voitti kotijoukkue lukemin 25-14.

Toinen erä alkoi vahvasti KaLe:n askelmerkkien mukaan. Hämeenlinna sortui useisiin virheisiin ja hetkessä tilanne oli emäntien hyväksi jo 13-5. KaLe onnistui tekemään pisteitä laajalla rintamalla ja erän ykköstähtenä tuikki neljällä täysosumalla Emmi Lounasranta. Kolmeen pisteeseen ylsivät Pinja Lepola, Pinja Siekkeli ja Kuusisto. Passarina pelannut Emma Jussila löysi hyökkääjät mainiosti peliin mukaan, ja takakenttäkin teki osansa libero Ava Leiniön johdolla. Näiden asioiden tapahduttua KaLe voitti toisen erän 25-9.

Kolmanteen erään KaLe muokkasi hieman pelaavaa kokoonpanoaan ja osoitti, että tällä kaudella joukkueessa on laaja kattaus hyviä pelaajia. Kentälle tullut Emilia Valkeejärvi vei kahdella pisteellä KaLe:n johtoon, ja pääsipä pisteiden makuun myös libero Leiniö. Valkeejärven kolmannen pisteen jälkeen KaLe johti 9-2 ja Lepola sekä Helmi Kuusisto lisäsivät johtoa entisestään. Erän loppu oli lähinnä kosmetiikkaa KaLe:n pelatessa varmaa peruspeliä ja ottelu päättyi lopulta Hämeenlinnan kahteen perättäiseen virheeseen.

Loppulukemat Kaukajärven vapaa-aikatalolla kirjattiin lopulta KaLe:n voitoksi 3-0 (25-14, 25-9, 25-15). Parhaan pistenaisen tittelin nappasi Aurora Kuusisto yhdeksällä täysosumalla, kahdeksaan pisteeseen ylsivät Lepola ja Laakso. Hämeenlinnan pörssiykkönen oli Alisa Ylöstalo yhdeksällä pisteellä.

KaLe:n naisten kausi jatkuu viikon kuluttua sunnuntaina vierasottelulla LP Kangasalaa vastaan. Seuraavat kotiottelut pelataan 15.10. A-tyttöjen turnauksesta (tarkemmat tiedot tulossa myöhemmin) ja 23.10. 2-sarjassa, jolloin Kaukajärvelle saapuu Lempo-Volley.