1.4.2023 Sijoitusvälierä

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Vihdoinkin - A-tytöille turnausvoitto

Kauden seitsemäs A-tyttöjen turnaus eli välierävaihe oli Kalevan Lentopallolla edessä lauantaina Kangasalla. Kuudesti KaLe oli sijoittunut turnauksissa toiseksi, eikä nousua E-poolia ylemmäs ehtinyt sarjan aikana tapahtua. Lauantain sijoitusvälierässä tähän saatiin muutos KaLe:n napattua kolme otteluvoittoa.

Päivän avauspelissä seitsemällä pelaajalla matkassa ollut KaLe karkasi heti aluksi 7-2-johtoon, mutta vastustaja Lapin Narvi-Pallo käänsi asetelmat välittömästi päälaelleen ja pakotti KaLe:n aikalisälle noustuaan 11-8-johtoon. Pelin kulku tasoittui erän puolivälissä, mutta KaLe oli pitkään takaa-ajoasemassa. Lopussa Jutta Majuri, Tekla Hujala, Julia Niemi ja Viivi Kankaanpää nostivat tamperelaiset 19-21-tappioasemasta erävoittoon lukemin 25-22.

Toisesta erästä ei jäänyt paljon kerrottavaa. KaLe johti alkuun 10-0 ja erä päättyi 25-5. Majuri keräsi ottelussa 10 pistettä, Niemi ja Meri Ojanen tekivät kumpikin seitsemän pisteen edestä tehoja. Kankaanpäälle ja Hujalalle kertyi viisi ja Mäkipäälle kolme pistettä. Vanessa Lukkarinen toimi KaLe:n liberona.

LP Kangasalan 06-joukkue laittoi KaLe:n huomattavasti tiukempaan paikkaan toisessa ottelussa ja johti aluksi 7-1. KaLe heräsi aikalisällä ja nousi Majurin ja Kankaanpään johdolla keulapaikalle tilanteessa 14-12. Kriittiseen vaiheeseen sattuneet neljä virhettä päästivät Kangasalan kuitenkin edelle, eikä KaLe kyennyt virittämään loppukiriä. LPK voitti erän lopulta 25-18.

Toisessa erässä KaLe oli pelissä mukana heti alusta lähtien ja repäisi piste-eron tasaisen alun jälkeen jo kahdeksaan Hujalan vietyä vieraat 17-9-johtoon. KaLe:n johto kesti loppuun saakka, eikä Kangasala päässyt viittä pistettä lähemmäs. Erän loppulukemat kirjattiin 25-18 ja ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan kolmannesta erästä.

Ratkaisuerässä molemmilla joukkueilla oli hetkensä. KaLe johti aluksi 5-1, mutta Kangasala nousi nopeasti tasoihin. Majuri vei KaLe:n uudelleen johtoon ja oli täysin pitelemätön tehtyään erässä kaikkiaan seitsemän pistettä. KaLe pääsi juhlimaan erävoittoa lukemin 15-9. Pistetilastoon Majuri keräsi 14 merkintää, Hujala ja Mäkipää tekivät kuusi pistettä. Niemelle kertyi neljä, Kankaanpäälle kolme ja Ojaselle kaksi pistettä.

Viimeiseen otteluun KaLe vaihtoi salia Kangasalan lukiolta Pikkolan urheilutalolle, missä LP Kangasalan A DT-joukkue antoi tiukan vastuksen. Ensimmäinen erä alkoi tasaisena, kunnes Hujala ja Majuri veivät KaLe:n 13-9-johtoon. Kangasala nousi vielä peliin mukaan, mutta Kankaanpään pisteen vietyä KaLe:n 20-14-johtoon alkoi erä olla selvä. Majuri paketoi erän lopulta tamperelaisten voitoksi 25-20.

Toisen erän alussa KaLe johti 7-3, johon Kangasala vastasi neljän pisteen putkella. Hujala, Niemi ja Ojanen tehoilivat KaLe:n uudelleen neljän pisteen johtoon tilanteessa 14-10 ja hetkeä myöhemmin Majuri kasvatti eron kuuteen pisteeseen. Kangasala esitti erän lopussa hienon nousun tilanteesta 16-22 lukemiin 22-23, mutta pistettä lähemmäs se ei päässyt. Hujala ja Niemi iskivät tarvittavat pisteet ja KaLe varmisti turnausvoiton 2-0 (25-20, 25-23) –voitolla. Pisteet merkittiin seuraavasti: Majuri 10, Hujala 9, Niemi 7, Ojanen 5 ja Kankaanpää 2.

KaLe:n kauden ensimmäinen turnausvoitto vie sen pelaamaan A-tyttöjen SM-sarjan sijoista 25-30. Pelipäivä on 22.4. ja paikkakunta toimituksen laskemien todennäköisyyksien mukaan Rauma. Tarkat ajat ja pelipaikat varmistuvat kuitenkin lähiaikoina.