Ottelut 2018-2019

Runkosarjan ottelut kaudella 2018-2019 / Lohko 7

Su     7.10.         VaLePa              KaLe 2 / VK      15:00 Sylvään koulu

Su     14.10.       KaLe 2 / VK       VesVi                13:00 Linnainmaan koulu

La     20.10.       KaLe 2 / VK        Supi volley        13:00 Linnainmaan koulu

Su     21.10.       KaLe 2 / VK        VU                   13:00 Linnainmaan koulu

La     27.10.       Supi volley         KaLe 2 / VK       12:00 Kaukajärven vapaa-aikatalo

La     10.11.       KaLe 2 / VK        Paterit              13:00 Linnainmaan koulu

Su     11.11.       KaLe 2 / VK        VaLePa             13:00 Linnainmaan koulu

Su     18.11.       VesVi                 KaLe 2 / VK       19:00 Vesilahden yläaste

Su     25.11.       VU                    KaLe 2 / VK        13:00 Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto

La     8.12.         Paterit               KaLe 2 / VK        17:15 Ulvilan Sataedu

Sunnuntai 21.10. KaLe N2 - Vampulan Urheilijat 3-0 (25-10, 25-7, 25-13)

Kauden toisessa kotiottelussa KaLe:n vieraaksi saapui Vampulan Urheilijat. Hallille saavuttaessa valmentajat kartoittivat perinteisesti pelaajien tuoreimmat vammat ja sairaustilanteet ja lyhyen haastattelun tuloksena yleispelaaja Vilma Karhu hoiti tänään poikkeuksellisesti kirjurin tonttia flunssaisena ja loput pelaajista todettiin riittävän terveiksi ainakin alkulämmittelyyn. Avauserään lähdettiin seitsikolla: Oona, Milla, Saila, Tittis, Kira, Noora ja Mia. Passari Oona Yli-Pekkala avasi erän vahvalla syöttöpelillä, Ypi nakutti taululle tilanteeksi 7-0 kovilla syötöillään. Erä oli alusta asti kotijoukkueen hallintaa ja hakkuri Noora Heikkilä päätti hyökkäyksiä näyttävästi ja tehokkaasti 2-paikalta. Flunssa ja 2 viikon treenitauko sopii ilmeisen hyvin hakkurillemme ja jatkossa Heikkilä voi saapua ainoastaan peleihin, jos tehot pysyvät yhtä hyvinä.

Toisessa erässä Kale:n peli terästäytyi entisestään ja Vampula sai erässä ainoastaan 7 pistettä. Onnistuimme pelaamaan koko erän omaa peliämme ilman turhia virheitä. Kotijoukkueen syöttöpeli oli tehokasta ja sai nuoren joukkueen vastaanoton rikki, jonka seurauksena Vampulan hyökkäyspelin terä tylsistyi ja vastustaja joutui useasti vain toimittamaan pallon helppona kotijoukkueelle. Helpon pallon nostaminen sujui tänään mallikkaasti libero Mia Nurmirannan johdolla ja passari Ypi pääsi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. Toisen erän ratkaisi lopullisesti hurjilla syötöillään keskitorjuja Milla Väänänen, joka otti erän lopun syöttöharjoituksena ja syötteli ässää ässän perään tilanteesta 13-6 tilanteeseen 22-6.

Kolmas erä meni KaLen komennossa, ja 50 minuutin sunnuntaipuhteen jälkeen taululla komeilivat 3-0 lukemat ja nousu lohkokakkosiksi. Peli oli KaLe:n naisilta vahva ja ehjä esitys nuorempaa joukkuetta vastaan. Vastaanotto ja puolustus pelittivät ottelussa hienosti ja passari Ypi pääsi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta. Passari piti hyökkääjät kuitenkin kurissa ja kirjautti itselleen kentän isoimmat pisteet. Pelin toimivuudesta kertoi sekin, että tavallisesti supliikeilta valmentajilta loppuivat jutut aikalisillä, joskus näinkin.

Seuraava kotiottelu koittaakin jo keskiviikkona 24.10. (tasan 2 kk jouluun), jolloin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Supi Volley. Peli pelataan Linnainmaan koululla klo 18 alkaen. Tervetuloa!

Sunnuntai 14.10. KaLe N2 – VesVi, 3-1(28-26,21-25,25-19,25-17)

KaLe N2-joukkueen kauden 2018-2019 toinen peli ja ensimmäinen kotipeli käytiin tuttua vastustajaa Vesilahden Visaa vastaan. Vaikka viime kaudella ei vastakkain pelattukaan, vastassa oli tuttu porukka aiemmilta vuosilta. Alkuun jo tiedettiin, että VesVi on erittäin hyvin puolustava ja kovaa hyökkäävä joukkue, joten kovalla lyönnillä ja pahalla aloitussyötöllä lähdettiin tätä ottelua voittamaan. Kokoonpanossa oli hieman muutoksia ensimmäiseen otteluun verrattuna, sillä hakkuri Noora ja libero Kira olivat poissa ottelusta.

Ensimmäinen erä alkoi pienellä sähläyksellä liittyen aloitusjärjestykseen, mutta siitä päästiin onneksi nopeasti yli ja pystyttiin keskittymään täysillä peliin. Peli oli alusta asti tasaista vääntöä ja virheitä tuli puolin ja toisin. VesVillä oli jo eräpallo tilanteessa 25-26, mutta niin vain KaLe pystyi vääntämään seuraavat kolme pinnaa ja erävoiton 28-26.

Toisen erän alku näytti erittäin hyvältä ja sitä johdettiinkin jo 4-0. Aikalisältä VesVi sai kuitenkin uutta puhtia ja tuli peliin mukaan. Toinenkin erä vedettiin hyvin tasaisissa tahdeissa lähestulkoon loppuun saakka, kunnes KaLe sortui virheisiin ja vastustajan pistelinko Tiina Paloniemi paukutti kolme pistettä KaLen kenttään. Toinen erä VesVille 21-25.

Kolmannessa erässä nähtiin erittäin päättäväinen KaLe. Erätauolla sovittiin, että omia virheitä täytyy saada vähennettyä ja siinä onnistuttiin erittäin hyvin, sillä KaLe antoi vain 5 pistetä VesVille omilla virheillä. Erän alku oli erittäin tasainen, mutta tilanteessa 9-9 KaLen passari vaihtui, ja siitä saatiin uutta virtaa hyökkäyspeliin. Loppuerästä VesVi teki paljon omia virheitä ja avitti KaLen 25-19 erävoittoon ja ensimmäiseen sarjapisteeseen.

Neljännessä erässä KaLen pelaajien mielessä oli ensimmäinen voitto ja tietysti kolmen pisteen sellainen. Tästä erästä kelpasi siis vain ja ainoastaan voitto. Tämä näkyi kentällä kaikessa tekemisessä ja KaLe teki omia pisteitä huikeat 18 kappaletta, kun VesVi pystyi takomaan ainoastaan 9 pistettä KaLen kenttäpuoliskolle. Edellisen pelin tapaan KaLen pistekuningatar oli jälleen Vilma, joka teki erässä KaLelle komeat 6 pistettä.  Neljännestä ja viimeisestä erästä siis hieno 25-17 voitto KaLelle ja kolme sarjapistettä jäi Linnainmaalle.

Seuraava ottelu pelataan Linnainmaan koululla sunnuntaina 21.10.2018 klo 13 kun vastaan saapuu Vampulan Urheilijat.

Sunnuntai 7.10. VaLePa – KaLe N2, 3-0 (25-19,25-22,25-23)

Joukkue suuntasi kauden ensimmäiseen peliin Sastamalaan hyvin latautuneena, vatsat täynnä aamuisen kaudenavajaisbrunssin jäljiltä ja varmasti melko jännittyneenäkin. Alla oli pelattuna pari hyvin sujunutta harkkapeliä, mutta kauden aloituspelissä on aina oma fiiliksensä.

Ensimmäinen erä kovaa VaLePan joukkuetta vastaan alkoi jähmeästi, kun vastustaja sai syöttövuorollaan ihan kunnioitettavan 9-1 johdon. Saatiin loppuerästä pallo suunnattua jo jonnekin muualle kuin raakana kenttään/seinille, jolloin myös passarille ja verkkopelaajille saatiin jonkin verran hommia. Ensimmäisessä erässä selkeästi vahvempi vastustaja johti erää jo 20-12, mutta saatiin kaunisteltua ensimmäisen erän pisteet vielä lukemiin 25-19.

Toisessa erässä oli jo enemmän tekemisen meininkiä. Aloitussyötöt nousivat paremmin kuin ensimmäisessä erässä, jolloin myös passari ja hyökkääjät pääsivät toteuttamaan itseään paremmin sekä etu- että takakentältä. Johanna Pekkarinen toimi tässäkin erässä VaLePan kantavana voimana. Meillä onnistumisia tuli sekä hyökkääjiltä, keskareilta että passarilta melko tasaisesti. Omia virheitä tuli kuitenkin tässäkin erässä aivan liikaa, ja erä lopulta VaLePalle lukemin 25-22.

Kolmanteen erään lähdimme reippain mielin ottelun nousujohteisen kulun innoittamina. Saimme erän alkuun jopa 4-1 johdon (!) Auri Siika-Ahon, Vilja Juvosen ja Vilma Karhun onnistumisten kautta. Jatkoimme erän alun vahvasti lukemiin 11-5, joka johti VaLePan aikalisään. Aikalisän jälkeen VaLePa piristyi jälleen ja kuroi johtomme kiinni 13-13 tilanteeseen. Loppuerä eteni meidän niukalla johdolla aina tilanteeseen 21-21 ja siitä rinta rinnan tilanteeseen 23-23. Sanomattakin on selvää, että tässä tilanteessa meiltä olisi tarvittu pari kovaa ratkaisua erän voittamiseksi, mutta VaLePa käänsi erän ja samalla ottelun voiton itselleen Pekkarisen onnistuneilla suorituksilla.

Aluksi tuntui siltä, että raporttiin haluaisi vain todeta, että kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Sastamalassa, tulokset voi kurkata tulospalvelusta ja siinä se. Mutta olihan tästä pelistä jotain kirjoitettavaakin. Päällimmäisenä on ajatus, että kauden ensimmäinen peli ja pahimmat stressailut on nyt koettu. Vastustajan syötön kovuus taisi päästä yllättämään vastaanottajat, mikä johti myös siihen että passi- ja hyökkäyspelimme oli pelin alussa melko halvaantunut. Kun vastaanotto alkoi sujua, saimme myös hyökkäyspelin sujumaan paremmin. Hyökkäysvoimaa tulisi kuitenkin löytyä laajemmalta säteeltä, tämäkin varmasti korjaantuu, kunhan kausi on kunnolla käynnissä ja tekemiseen tulee lisää varmuutta. Myös oma syöttöpeli toimi paikoittain hyvin, ässäsyöttöjä oli joka erässä muutamia. Omia virheitä ei tarvitsisi välttämättä tehdä kokonaisen erän verran, mutta virheiden massiivisessa määrässäkin kaikuu vahvasti ensimmäisen pelin jännitys ja 9x9 metrin kentän hahmottamisen alkukankeudet. Eiköhän se kentän pinta-alakin ole lopulta hallussa, kun kausi tästä etenee!

Ei muuta kuin pää pystyyn ja kohti uusia koitoksia! Seuraava peli onkin tutussa kotisalissa Linnainmaan koululla sunnuntaina 14.10, kun kohtaamme Vesilahden Visan klo 13, tervetuloa!