Otteluraportit

KaLen kunto kesti Supin, mutta ei Salon naisia (24.1.2016)

Supi-Volley ja Kalevan Lentopallo kohtasivat ylemmän jatkosarjan tiukassa paikalliskamppailussa lauantaina. Supi tykitti ensimmäisessä erässä KaLen vastaanoton kumoon ja tulitti palloa soikeaksi Kalevan kenttään niin keskeltä, laidoista kuin kolmen metrin takaa.

KaLen hymy ei kuitenkaan hyytynyt edes neljännen erän tappiotilanteessa 11-19, vaan joukkue napsi lopulta kaikki kolme seuraavaa erää vieden näin koko ottelun 3-1 (20-25, 25-19, 25-23, 27-25).

Supin parhaimmistoa olivat libero Heleena Hietanen ja keskitorjuja Essi Huhtanen. Huhtanen ja passari Tiina Sainio myös syöttivät KaLen naisten vastaanoton lähes ulos salista, mutta passari Suvi Lehtinen juoksi puolimaratonin verran ympäri Kaukajärven vaparia ja sai pelattua hyökkääjille mukavat oltavat.

Yleispelaaja Kira Vikman piti KaLea pystyssä puolustamalla yksin noin 80 neliömetrin alueen kentästä.

Sunnuntaina KaLe lähti Viestin vieraaksi Saloon. KaLe voitti arvonnan ja Salo alkuverryttelyn, joten otteluun lähdettiin tasatilanteesta. Tasatilanne vaihtui kuitenkin joka erässä nopeasti Salon lähes kymmenen pisteen johtoon.

KaLe kuroi vielä erot kiinni, mutta ei ehtinyt ohi ennen erien päättymistä. Niin Salo kuittasi komealla pelillä pisteet lukemin 3-0 (25-21, 25-20, 25-22).

KaLen vastaanotto oli edelleen hukassa ja vastustajan komeat sataset viuhuivat vastustamattomasti torjunnan yli kenttään. Salon upeaa peliä pyöritti passari Sonja Ahlqvist, jonka käsiin libero Salla Saari hoiteli pallon jos toisenkin.

KaLesta vähiten virheitä teki joukkueenjohtaja Jorma Helin. Kalemaiseen tapaan tappio oli kuitattu nopeasti ja salista ja Salosta joukkue lähti hymy korvissa kohti ensi viikonlopun Somero-peliä.

KaLe:n naiset jättivät Rientolan nollille (17.1.2016)

Kalevan Lentopallo ja Rientola kohtasivat naisten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa Kaukajärvellä sunnuntaina. Ottelu oli molemmille joukkueille kevätkauden ensimmäinen ja odotettavissa oli, että käsittämätön lähes puolentoista kuukauden joulutauko näkyisi pelaajien otteissa.

Nämä epäilykset karisivat kuitenkin jo ensimmäisten pallojen aikana, kun joukkueet alkoivat tykittää palloa sarjatasoon nähden kohtuullisen kovaa.

Molempien puolustus poimi palloja peliin lattianrajasta ja etenkin KaLen laiturit kiittivät Suvi Lehtistä antamalla pallolle kyytiä tarkoista passeista.

Rientola väläytteli kuuluisaa keskipeliään Anni Koivuniemen ja Outi Niemisen johdolla, mutta kentässä pysyessään KaLen hyvä syöttö kitki keskipelin pois hyökkäysvaihtoehdoista.

Vaikka kummankaan kenttään pallo ei tuntunut jäävän lyömällä, jujuttamalla tai hasardiratkaisuilla, jostain KaLe kaivoi tarvittavan määrän enemmän pisteitä ja vei ottelun 3-0 (25-19, 25-17, 25-21).